Bu qidadan uzaq durun: Xərçəng ola bilərsiniz

Bu qidadan uzaq durun: Xərçəng ola bilərsiniz


Son araşdırmalar göstərir ki, insanlar həddən çox sosiska yedikdə, döş xərçəngi riski artır.

Gecce.az medicina.az-a istinadən bildirir ki, alimlər 260 mindən çox qadın üzərində araşdırma aparıblar. Döş xərçənginə tutulan qadınların əksəriyyətinin həftədə ən azı 2 dəfə sosiska yedikləri məlum olub.

Qeyd edək ki, son illər qırmızı ətin də xərçəng xəstəliyinə səbəb olduğu deyilirdi. Amma aparılan araşdırmalar bunun əksini göstərib. Bir sözlə, qırmız deyil, "preslənmiş ətlər" insan orqanizmi üçün ziyandır və həmin ətlər döş xərçəngi riskini artırır.
Bu xəbəri oxuyanlar aşağıdakı xəbərləridə oxuyub
 
Xəbər lenti